Wednesday, February 9

bonjour!

people say writing blog helps u relieve your stress.helps u feel better when u pour out all the crazy things trapped in your mind.blogs also help you build relationships with people around,virtually and also in reality.(and sometimes worsen the relationship).the first things i think when i started to write a post is that i wanna learn a few foreign languages, i'm hoping to get more friends, and also to improve my writing.
i am always impressed when i read blogs written by my friends, as i don't have the guts to spill out anything personal to strangers, apart of my dear friends. i want my friends to read my blog, yet at the same time i don't want them to read it. i'm lack of confident.sigh.
to all my active blogger friends, keep on posting as i always enjoy all your writings, as i can't write anything good by myself. that's what i am--too guarded.
pardon my grammatical errors, have a good day.[i'll never be hanis zalikha.kan?]





p/s:been thinking countless times, should i post this?


Wednesday, February 2

hati dan perasaan.

rasa amat lost untuk menyiapkan FYP.zero self confident.

sori.xtaw nak bagitau kat sapa.blog jadi mangsa.

sekian.


Saturday, January 22

songs for me and u..wooot wooot.

okeh,peeps. here are some of my favorite choice of motivational songs.
oleh sebab diri ini selalu trase seperti seorang super loser, maka lagu2 ini akan dihayati untuk meningkatkan kembali moral..let's cekidaut!

CRUMBS by DISAGREE


Big world
Says he wants to see the light for once,
Well maybe if you try

It's so sad
Babe don't look so sad
I've got it wrong today

And if she doesn't go your way
Look up to blue skies and say hey
It's ok it's ok

lyrics yang sememangnya pendek,namun tidaklah bermakna lagu ni pendek akal ke ape..
tapi kalu btol2 paham,memang masyuk la..ape?x setuju??and personally, aku rasa band ni setanding dengan international bands,seriuzzzly.okeh,next song!

FIX YOU by COLDPLAY


ni vdiyo yang hanye memaparkan lyrics(cilakak vevo corp, ko bolot sume vdiyo coldplay kt youtube), so kalo malas mau nuntun vdiyo ni, di sini hamba sertakan lyrics untuk tuan hamba kesayangan hamba hayati,zaassss:

When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down on your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down on your face
And I...

Tears stream down on your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down on your face
And I...

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you 


my fevret ever!!


lagu seterusnya special sket, sebab ni lagu Melayu!heh,xkan la aku nak letak lagu jepun kan..
terimalah....(ade bunyi dram)

STANDING IN THE EYES OF THE WORLD by ELLA the Ratu ROWCK!!


Pahit getir hidup... dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi, demi kejayaan
Terdidik sejak mula, tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah, tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

( korus )
Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...

ni lagu tema sukan komanwel yang ke XVI.cool choice kalu anda ingin berkaroke di red box ria, komplex pernas SOGO.

and the last song adalah....

FIKIRKAN BOLEH! oh yeah!



ika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh!


lagu ni laa yang paling berhantu bagi aku..btol2 naekkan semangat..lagi2 pulak time tengok final badminton antara dato' lee chong wei vs Lin Dan, rase berkobar2.xpon tengok bola kat stadium.fuhhh.setuju kan dengan aku?good girl :)

banyak lagi lagu2 yang inspiring, motivating ni..cam lagu Berdiri by Suki, or Gerumuh oleh Faizal Tahir.xpon lagu Negaraku(meremang bulu roma lagu ni..dasat punya effect), Jalur Gemilang, 1Malaysia, Sejahtera Malaysia ke..terpulang la pada pandangan and kegedikan hati masing2.aite?

last but not least:
Saya kunci lirik ni!!


penoh bersemangat.eh, gambar kurang sopan.
ni baru betol.. :)
so, what's your fav? i wanna knoe!!

Tuesday, January 18

confessions of a teenage drama queen.eh.

MY 100

1. Last beverage: milo fuze original.
2. Last phone call:kapt amira(oh,knapa bukan buah ati yang call??)
3. Last text message:arahan suroh kutip duit nak makan waffle and ice blended bramai2..yaaaaa
4. Last song you listened to: ost drama korea:IRIS
5. Last time you cried: urm,i can't recall, (bahaya ni,cm lupa akhirat je)

HAVE YOU EVER:
6. Got back with someone you've broken up with:tidak sama sekali.
7. Been cheated on: being back-stabbed,yes.
8. love someone & regretted it:never ever.positive derr.
9. Lost someone special: idak sure lah!
10. Been depressed: oh yessss.takkan ko tak penah?
11. Been drunk and threw up:mitak simpang la ye perkare2 mungkar sebegini.

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. merah saga
13.hitam melegam
14.puteh melepak.

THIS YEAR HAVE YOU:
15. Made New Friends: Maryam Razali yg super nice!
16. Fallen out of love: feelin' full of lurve.woootwooot
17. Laughed until you cried:yep2.semasa menuntun filem ngangkung!
18. Met someone who changed you: yeah.from +ve to -ve..bladihell punya olang.
19. Found out who your true friends were:Yezzzaaa!akhirnya dapat identified, mana kawan,mana lawan,mana haiwan.
20. Found out someone was talking about you: not just talking,kutuking also.
21. Kissed anyone on your Facebook friend's list: abah n mak dikira jugak kan?
22. How many people on your friends list do you know in real life:94%
23. How many kids do you want?: 3, 4 orang.banyak sangat?atau sikit sangat??

24. Do you have any pets: Tiada.
25. Do you want to change your name:xperlulah.
26. What did you do for your last birthday:wut did i do????siyes tak ingat.
27. What time did you wake up?: 6suku pagi.(awal kan?muahaha.tak perlu buat standing ovation,ye?)
28. What were you doing at midnight last night?: menuntun drama IRIS
29. Name something you CANNOT wait for?:kahwen?hahaha.no lah.nak makan,perut tengah vibrating.
30. Last time you saw your Mother?:2nd of jan 2011.
31. What are you listening to right now:suara housemates tersayang sedang bersembang.
32. Have you ever talked to a person named Tom: pernah!
33. Who is getting on your nerves now?:FYP supervisor.haha
34. Most visited webpage: Facebook n Hanis Zalikha.

35. Whats your real name: P & C.
36. Nicknames:dayday.
37. Relationship Status: steady.
38. Zodiac sign: Singa macho.
39. Male or female?:F
40. Primary School?: SKTP
41. Secondary School?:scipp
42. High school?: scipp
43. College?:KMKm
44. Hair color: silky and wavy black.ceh.perasan masa sendiri.
45. Long or short Hair: pixie cut ala emma watson giteww.haha.
saya.

46. Height: 167.5cm
47. Do you have a crush on someone?:ada tapi  x ingat siapa.
48: What do you like about yourself?: kebal di hati tak siapa yang tahu.
49. Piercings: Earrings.
50: Tattoos: kecik2 dulu ada tattoo percuma bila beli chewing gum gambar panda.
51. Righty or Lefty:Rightioo.

FIRST:
52. First surgery: Never ever.
53. First piercing: 7yrs old.a gewdik young girl yang x sabar nak melawa.
54. First best friend: hamizah s.jibeng.
55. First sport you joined: hand ball.
56. First vacation: jangan tanya soalan 20 tahun lampau.
57. First pair of trainers: jawapan seperti di atas.

RIGHT NOW:
58. Eating: insensitive punya soalan.
59. Drinking: x.takot perut buncet.
60. I'm about to: pegi makan waffle and ice blended bersama2 girlfriends.
61. Listening to: bunyi kipas, blinds menghentam tingkap, keyboard keys.
62.Waiting for: waffle and ice blended siap.
63. I'm feeling: HUNGRY like hell.

YOUR FUTURE :
64. Want kids?: nak.
65. Get married?: nak
66. Career: a loyal civil servant.
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: hugs.
69. Shorter or taller: taller
70. Older or Younger: older
71. Romantic or spontaneous: dua-dua,please.
72. Nice stomach or nice arms: BOTH.
73. Sensitive or loud: 50-50.
74. Hook-up or relationship: relationship.takde mase nak maen2 okey?

75. Kissed a stranger: wtf?
76. Drank hard liquor: mitak simpanggg!!
77. Lost glasses/contacts:jangan.
78. Sex on first date: wtf???
79. Broken someone's heart: mitak simpang.
80. Been arrested:i skema yaww.
81. Turned someone down: superiors yang pelik2 memang akan di-turned-down tanpa belas kasihan.(tipoo ni)
82. Cried when someone died:yep2.lembut hati.ceh.
83. Fallen for a friend: iono..

DO YOU BELIEVE IN:
84. Yourself: i do, i do not.
85. Love at first sight: i do,i do not.
86. Heaven:wajiblah.
87. Santa Claus: yang pakai costume kat sogo tu ke?yep.
88. Kiss on the first date:no way!
89. Angels:rukun iman ye anak2 muridku sayang..
90. God: i believe in ALLAH :)

ANSWER TRUTHFULLY:
91. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: *yawn*
92. Did you sing today?: cinta kristal gittew.
93. Ever cheated on somebody?: yes.sori kepada sesiapa yang tertipu.sangat menyesal dan insaf.hukhuk
94. If you could go back in time, how far would you go?:2004.the good old days.
95. The moment you would choose to relive?:Dec 2010.

96. Are you afraid of falling in love?: nope..
97. When was the last time you lied?: ada kot dalam mana2 confessions di atas.(confess tapi tipu?).
98. Are you usually late, early or right on time?: right on time.*smug*
99. Would you give your life to save someone else's?:that's my job.kikikiki
100. Are you afraid of posting this as 100 truths?: kalo tak,takdenye rajin nak jawab sume soalan ni. 
 
 
dah pernah jawab soklan ni kat FB..tapi masa dah berubah,so jawapan pon banyak yang berubah. kan?kan?kan?

Saturday, January 8

ko ada masalah?

 selamat tahun baru!!

taun 2010 aku diakhiri dengan peristiwa2 yg xbest.wpon 2010 banyak berlaku perkara2 bsaq n penting lg best, tp sbab ujung2 taun terjadinya 1 peristiwa x best,maka disimpulkan bahawa taun 2010 itu x best.

frust ke 2010 xbest?

frust tu of cos trase..hati yg lemah gemalai lagi sensitip kan..luar nampak kebal,kat dalam ni sape la yg taw kan..ekspresi muka smooth je,hati dah kerut2,otak dah bsimpul,..jiwa sudey x tenang..wooowooo *meraung2*

so...cmne nk ilangkn rsa frust tu?

hati itu lemah,mudah trasa,mudah nk nanges..n hati jugak senang nk ditipu..cam cte 3 idiots, si hero rancho salu ckp, bile gelisah je,or ble ad prob, ckp "aal izz we"..siyes mjadi teknik ni..bile kte pikir 'all is well', kte akn rsa tenang, dpt pk ngn waras,kte akn ingt Tuhan..
ni haa cite 3 idiots.


ape kes boring gile post ko ni weh?

ehh,suka ati la kn..ak nye blog.xnk baca pegilah sana.

hummpph.

bila ada mslh yg bt korg rsa frust,atau rsa oh-aku-tamao-idop-lagiiiii,n korg ckp 'knpa bnda alah ni terjadi kt aku?why me?why????', korg tenang je.amik scra positif.xpayah nk sdey2 nangis2 smpi abes meleleh maskara.siyes ngeri beb nmpk muka korg cmtu.
ngeri x weh?ngeri x??


sbab pe korg kne tenang2 je?sbesar2 masalah korg,sbesar2 ujian yg korg lalui, sumwhere u dunno where,ade jutaan umat lagi yg  sedangg mlalui ujian2 getir kaw2, ditimpa mslh menggunung-gunung, etc2.baek tiger woods, ke sape2 ke,sume ad mslh. cam contoh skandal dia terdedah,pe prasaan dia?1 dunia taw kot.kalo jd kt kte,pitammm  -.-'
mak aihh,gayalah kau pitam


so, bile de prob, kite back to basic..kaji blik punca mslh(cm tiger woods: memang mamat tu bermasalah), tgk blik dr sudut positip, n jadikn pe yg blaku tu sbg pngajaran utk kte x ulg ksilapan kte..jangan pulak kte jeles kt orang len yang cam xde trouble.kte x akan rsa puas ati seumor idop kalo asek compare diri ngan orang yg lbey dr kte.cube kte compare masalah kte ngan orang yg lg banyak masalah,bru kte sedar betapa bertuahnye kte.weewee.

xpaham la weh..

nseb ko la..tapi bdasarkn kepada pengalaman aku(cewah), cabaran yg kte lalui ni akn buat kte jd sum1 wiser, bt kte knal hakikat dunia yg smntra,bt kte knal dri kte,buat kte knal sape kawan sape lawan, n cabaran2 ni akan tulun kte di msa dpan.x pcya?suka ati.pegilah tengok tv.

apa yg jadi 2010 ni mmg mninggalkn kesan kt ati aku,ade la luka sebesaq syiling skupang..tp, benda ni buat aku mkin kuat.aku taw nanti lg byk cabaran yg x tercapai dek akal aku buat msa sekarang.(nada super cool)

penggulungan,pls,pls,pleaseeeee..

nseb la kalo boring baca post cmni, aku xde cite mnarik,tertarik lg deboom utk diceritakan.
AAL IZZ WELL,FELLAS.AAL IZZ WELL!




i'm the coolest!
bubbye!



Monday, October 25

rase nk ckp pasal sherlock.

sure ramai dh taw sal seorg mamat super genius bnama Sherlock Holmes yg b'alamat 221B Baker Street ni..
cite ni ditulis oleh Sir Arhur Conan Doyle n dh pon dpt kita tgk atas skrin,x kesah la drama or muvie, sma de kt tv size 13" atau LED skrin 88" mahupon GSC berjaya times square.
yg muvi tbaru kuar last year kot..watak sherlock dibawak ngn agk jayanya oleh Robert Downey Jr, dibantu oleh enche hensem(ahakss) Jude Law yg pgg wtak Dr Watson, Sherlock nye side kick. bg aku,muvi ni cmbest la jgk..
tp..sume nye btukar pas aku diperkenalkan ngn drama Sherlock. time ni aku trus jd cm angau.ku habeskn 3 episod dlm 1 mlm je.[1 episod lbey kurg 1 hour and a half]. as a result,keesokan hari, mata ak cm panda bru pas hibernasi slame 3 kurun.
drama sherlock ni bwk pndekatan baru, idea lame yg diolah jd super best[bg ak laa], yg mane sume kes,kjadian ni blaku pd zmn skrg..21st century..cara sherlock ni mnyiasat ni cggih..track org pki GPS, nset pki BB n iphone.jauh la bbeza ngn the complete sherlock holmes series yg ak bace sjak praktikal dlu n smpi skg x abes2.[paham2 la bace bahase org dulo2 ni.len la klu bace shopaholic series kn]
ape yg plg aku ske lam ni [selain dr plot2 yg cmbest] ialah watak sherlock yg dibawak oleh sedare Benedict Cumberbatch. frankly, mamat ni tall, fair n x ensem.heh.tp dia nye style tu best.relax n rasa cm dia mmg btol2 Sherlock. 
mls la aku nk cte byk2..kalo u'olls sume lom pnah tgk, sile tgk.cume siap2kn mental korg utk x sakit ati..cte ni bru ade 3 episod.episod 4tah taun ble nk kuar.[ke dh kuar n aku je yg x taw??]..epsd 3 ni ending dia t'gantung, n akn bt kita x sbr tgk next episode.aku smpi skg ralat nk taw ape jd kt sherlock n watsom.demm.buat ak jemm je.
ak mls ltak any link or gmbr cni[tenet slow derr]..so,u'olls google la sndrik.
---tah mcm mne ak leh pk nk post entry tym tgh kjar deadline siapkn FYP[i hate u,FYP!].silly girl i am.

Tuesday, June 22

aku cube wpon aku mengantok..

kwn aku,atih ckp,punca aku ngantok tym nk tulis blog adalah kerna aku pk byk sgt pe yg nk ditulis..
yeke?kt fb pon aku ngantok..act,ngadap pc je aku ngntok..aku pk2, mybe ni effect aku byk sgt  wt preventive maintenance(pm) spnjg aku praktikal ni..
shri tah bpe bjik pc aku kne service..defrag dh la lme nk mmpos..duk lam econ yg sejuk menggilerss,pastu nk kne mlyan soalan2 pelik dr users..
yg aku plg xle blah,siap tnye klayakn aku ape nk servis pc dia ni..dh de diploma ke,ijazah ke..gaji aku pon dia korek nk taw..aku b'pk scre positif,mybe diorg bmnat nk bt aku jd mnantu kot..
oh.xle nk ltak gmbr la utk edisi praktikal ni..aku tgh memahami sistem nset aku utk peng'transfer'an gmbr2..

tym praktikal ni bkk mate aku utk tgk bjute2 jnis peel mnusia..aku rse aku ptot ltak observation n kajian aku sal peel manusia ni lam final repot..bior nmpk tebal n gempak  gitu.